Menu edited ...
Kiko
Kuma
Mayuk
Kanu
"Luna" - Cheveyo Karmic Koala
Belle
Kuma
Koda
Django
Logo design by D.N. Olivier
Kay
Home
Bonny
"Django" - Cheveyo Freedom Fyre
Breeding Plans
Puppies
Rainbow Bridge
Links & Friends
Latest News
Offspring
Longcoats
Contact
Op de foto's hieronder zie je enkele langharen die bij ons in de afgelopen jaren geboren zijn, alsmede honden waar de eigenaar en fokker terecht erg trots op zijn.

Dit om een reeel beeld te geven over

de
'Langhaar'.
Wanneer we het verloop van het ras bekijken dan zien we dat er met grote regelmatigheid pups geboren worden die op leeftijd van 3 a 4 weken langharige honden blijken te zijn.
Dit komt meestal tot uiting indien beide ouderdieren het zogenaamde 'langhaar-gen' dragen. Deze American Akita puppies zijn raszuivere puppies met het enige verschil dat hun te lange vacht als een fout, niet diskwalificerend overigens, conform de rasstandaard wordt aangemerkt.
Ons is opgevallen, dat deze honden zachter van karakter zijn dan hun andere kortharige nestgenotenen en vaak uitzonderlijk goed gebouwd.
Of dit toeval is dat is een vraagteken, maar voor ons zijn het net als alle andere pups toppertjes.

In de fokkerij zien we vaak, dat de bloedlijnen, die met regelmaat langharen in het nest vererven, bij de kortharige nestgenootjes een zeer goede vachtkwaliteit vertonen. Daardoor kunnen we de langharige honden toch beschouwen als erg belangrijk voor het ras in het algemeen.
Wij kunnen dan ook alleen maar zeggen, dat de langharige puppies niks minder zijn dan hun kortharige broertjes of zusjes: het zijn net zo goed fantastische, goed gebouwde, vriendelijke puppies met alle rastypische kenmerken, alleen met een beetje meer haar!